Ghidul cumparatorului de flori


Ghidul cumparatorului de flori

Data viitoare fii mai atent pe ce dai banii!

„Vine o zi în viaţa fiecăruia dintre noi când cel mai potrivit gest pe care îl putem face este să oferim o floare sau un buchet de flori: prima zi de şcoală, prima iubire, prima împăcare, prima pierdere… Nu putem trăi fără flori, iar acest ghid se doreşte a fi un ajutor potrivit pentru cei ce vor ca de azi înainte să aibă parte de flori mai proaspete şi mai frumos aranjate.

Personal, însă, simt că piaţa de flori din România suferă de un dezechilibru grav. Acest dezechilibru se datorează pe de-o parte publicului (clienţilor) fie prea obtuz şi conservator, fie prea puţin pretenţios (în sensul că mulţi nu iau în considerare calitatea aranjamentului floral, ca să nu mai vorbesc de calitatea florilor pe care se decid să le cumpere…). De fapt, avem de-a face cu un public cu prea puţine cunoştinţe de botanică. Prea des se ascund unii în spatele unei zicale de genul „gusturile nu se discută” sau „gestul contează”… Dacă femeile, prin natura lor, au o înclinaţie spre artă şi spre tot ce e frumos şi de bun gust, despre bărbaţi putem spune că se află la polul opus: grăbiţi, superficiali şi aproape dezinteresaţi.
Lucrând într-o piaţă de flori, cred că am văzut destule… Unii sunt de o naivitate cosmică, cumpărând buchete fără logică şi fără nici un aspect de la prima florăreasă care le zâmbeşte frumos… Alţii, abia le spun florilor pe nume…
Pe de altă parte, dezechilibrul pieţei se datorează şi florarilor: mult prea mulţi, iar unii mult prea mediocri. Cel mai mult mă doare că atât de mulţi îşi bat joc de meseria aceasta încât ne descalifică şi ne bagă pe toţi în aceeaşi oală a speculanţilor, a evazioniştilor fiscali, inamici ai siguranţei naţionale ş.a.m.d.
ÎN CONCLUZIE?
Dragă cumpărătorule de flori,
Să ştii că cea mai mare satisfacţie o vei avea doar atunci când vei cumpăra un buchet de flori de la o persoană cu adevărat pasionată de design floral, care chiar pune suflet în fiecare aranjament şi care chiar ştie ce face!”

Sursa: editorul revistei FLORISTS ONLY – Teofil Molcuţ

VEZI

GHIDUL CUMPARATORULUI

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în aranjamente florale, diverse, flori, sfaturi și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s