Verighete


Despre verighete, insemnatatea lor, pe ce mana se poarta…


Verighetele simbolizeaza vesnicia si trainicia cununiei si a familiei intemeiate.

Verighetele se pun de catre preot, impreuna cu nasii, pe mana dreapta a mirilor, la slujba de logodna, cand preotul sfinteste verighetele. Daca nu urmeaza imediat cununia, ci se face doar logodna, raman asa pana la cununie.

In cazul logodnei, preotul este cel care sfinteste verighetele. El este cel care pune verighetele astfel: pe degetul inelar de la mana dreapta, verigheta miresei el o pune pe degetul mirelui, iar verigheta mirelui, pe degetul miresei. Preotul este cel care va lua mana dreapta cu verighetele „inversate” in dreptul inimii.

In cazul in care urmeaza cununia, nasii muta verighetele mirilor pe mana stanga, chiar inainte de inceperea slujbei de cununie, imediat dupa momentul punerii verighetelor in mana dreapta in felul urmator: nasul va lua verigheta mirelui de pe degetul miresei si o va pune pe degetul inelar stang al mirelui, iar nasa va proceda invers pentru mireasa. Si astfel vor ajunge verighetele in pozitia in care trebuie sa fie (degetul inelar de la mana stanga).

Nu este insa sfarsitul lumii daca au ramas verighetele pe mana dreapta, caci in vechime se mai obisnuia acest lucru. Nu e vorba de comoditate atunci cand se pun verighetele pe mana stanga, ci se spune ca asa e randuiala.

Reclame
Acest articol a fost publicat în sfaturi și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s